Waar op letten bij het kopen van een bevallingsbad?

Formaat:

Als u een bevallingsbad gaat kopen is het belangrijk te letten op het formaat van het bevallingsbad. Er zijn verschillende type bevallingsbaden en deze hebben allemaal een verschillend formaat. Het is goed om te kijken wat er in uw woning past op de plek waar u wilt bevallen. Denk hierbij ook aan de extra ruimte die nodig is rondom het bad. De verloskudige moet natuurlijk wel vrij kunnen bewegen, zodat aan elke kant gestaan kan worden.

Formaat binnenkant van het bevallingsbad

Het bevallingsbad heeft natuurlijk ook beperkingen aan de binnenkant. Wilt u alleen in bad, of wilt u dat ook uw partner bij in het bad kan. Bedenk dit alvorens u een bevallingsbad aanschaft om later teleurstelling te voorkomen.

Benodigdheden behorende bij een bevallingsbad.

U heeft het vast wel gelezen, bevallingsbad te huur inclusief bevalpakket. Wat is dat nu, zo een bevallingspakket: Eigenlijk zijn dat de basis benodigdheden die u nodig heeft om het bad goed te kunnen gebruiken.

Dit bevallingspakket heeft dus ook niets te maken met het bevallingspakket wat u krijgt/koopt bij uw verloskundige.

Waar onder andere op te letten is dat er schone kraankoppelingen en pompen bij zitten. Net als nieuwe slangen en een hygiënische hoes. Op deze manier wordt de hygiëne gewaarborgd. Let er op dat de lengte van de slang genoeg is, zodat u bij het bad kunt komen vanaf de watervoorziening.

Kosten

Natuurlijk is een bevalling een bijzondere ervaring, en om het nu over de kosten te gaan hebben…. Ja eigenlijk wel. Iedereen heeft een budget en een bevallingsbad kost nu eenmaal geld. Kijk wat u er aan wilt besteden, bevallingsbaden kunt u in verschillende prijs categorieën kopen en ook huren. Koop of huur een bad waar u tevreden mee bent !

Wij willen nogmaals benoemen dat of u nou koopt of huurt, doe dit niet tweedehands. Koopt u wel een 2dehands bad, koop dan een nieuw bevallingspakket. Dit waarborgt de hygiëne. Gaat u een bevallingsbad huren? Huur deze dan bij een bedrijf. Huur deze niet bij een particulier op marktplaats. Deze voldoen vaak niet aan de hygiënische voorwaarden, die zo belangrijk zijn.

Schuiven naar boven